Rentoudu luonnossa liikkumalla

Pysähdy, hengitä ja rentoudu. Suomalainen luonto on liikkujan unelmakohde vuoden jokaisena päivänä. Nyt on hyvä aika ulkoilla rauhassa ja nauttia luonnosta paikallisesti. Tahko tarjoaa monipuolisen ja kattavan reittiverkoston sekä hyvät opasteet maastossa kulkemiseen. Voit tutustua Tahkon luontohelmiin oheisen oppaamme avulla.

TAHKOLAHDEN KIERROS

Esteettömään kulkuun soveltuva maisemallinen Tahkolahden kierros lähtee Tahkolahdelta, josta lahdenkierto Sandels -sillan yli ja paluu Tahkolahdelle. Reitti on merkitty sinisin opastein. Vaativuusluokka helppo. Pituus 1,5 km. Kulku tiestöä ja siltaa pitkin. Nuotipaikka Tahkolahden uimarannalla. Soveltuu myös pyöräilijöille, lastenrattaille ja pyörätuoleille.

HUUTAVAVANHOLMAN KIERROS

Kahdessa tunnissa ehtii tutustumaan Tahkon portaiden kautta Huutavanholman luonnonsuojelualueeseen. Reitti alkaa Tahkon sillalta, Tahkon portaita ylös jatkuen vasemmalle rinteiden poikki metsään. Seuraa vihreitä Huutavanholman kierros -viittoja. Vaativuusluokka keskivaativa. Pituus 4,4 km. Juurakot ja kivet voivat olla liukkaita märällä säällä. 

TAHKOMÄEN KIERROS

Koe enemmän Tahkomäen kierroksella. Nauti metsäpoluista, upeista maisemista ja Huutavanholman luonnonsuojelualueesta. Reitin kulku Tahkolahti, Panorama -tuolihissin ala-asema, moottorikelkkareittiä ylös Tahkomäelle, Huutavanholma, Nipasen kota, Peipposharju, Korpipelto, Tahkolahti. Reitti on merkattu tienviitoin ja punaisella maalilla. Vaativuusluokka keskivaativa. Pituus 14,4 km. Kuivalla kelillä reitillä pärjää lenkkareilla, mutta paikoin jyrkkien ja kivikkoisten nousujen ja laskujen vuoksi suosittelemme tukevia kenkiä. Taukopaikat Tahkon päällä, Nipasenkota ja Taukotupa.

RAHASMÄEN KIERROS

Rahasmäen kierros on pisin ja haastavin Tahkon reiteistä. Vaihtuvat maisemat siivittävät matkaasi vuoroin metsän siimeksessä, hiekkateillä ja kivikkoisilla poluilla. Reitin kulku Tahkolahti, Panorama -tuolihissin ala-asema, Hiekkoniemen kota, Rahasmäki, Välimäki, Nipasen kota, Taukotupa, Peipposharju, Korpipelto, Tahkolahti. Seuraa viittoja ja mustia merkkivärejä. Vaativuusluokka vaativa. Pituus 19 km. Soveltuu myös maastopyöräilijöille. Keväällä sekä sateiden jäljiltä polku voi olla paikoin vetinen. Taukopaikat Lastenrinteen laavu rinteen juurella, Hiekkoniemen kota, Rahasmäen laavu, Nipasen kota ja Taukotupa.

Suosittelemme tutustumaan tarkemmin myös Nilsiän alueella PISAN ja KINAHMIN luontopolkuihin!

 

Liity Tahko Chaletin sähköpostilistalle

Saat parhaimmat tarjoukset ja tuoreimmat uutiset sähköpostiisi kohteistamme Golden Resort, Piazza, Ukko sekä Vietti.

LIITY LISTALLE

Path 2Fill 1Page 1Page 1Page 1Page 1